Hoe werkt PAP+ en is het veilig?

Wat is de PAP+ formule?

PAP+ is een formule voor tanden bleken die is genoemd naar zijn belangrijkste ingrediënt, Phthalimidoperoxycaproic zuur (PAP). Het is ontwikkeld voor veilig en effectief gebruik vanuit huis. De PAP in de formule werkt door vlekken te oxideren en de moleculen die verantwoordelijk zijn voor de gele kleur op het tandoppervlak te veranderen. Het dringt het glazuur binnen en breekt de verkleurde moleculen af in kleinere moleculen, waardoor de tanden lichter en witter worden.

Bovendien zijn Hydroxyapatiet en kaliumnitraat toegevoegd in de geavanceerde formulering om het tandoppervlak te versterken en de zenuwen te beschermen tegen gevoeligheid. Op deze manier, maakt het de tanden witter en gezonder zonder pijn of gevoeligheid en op een natuurlijke manier.

Zijn PAP+ of Peroxide veilig?

PAP en peroxide worden beide gebruikt als tandbleekmiddel, maar ze werken op een iets andere manier. PAP, wat staat voor Phthalimidoperoxycaproic acid, is een relatief nieuw bleekmiddel, dat op een paar manieren verschilt van peroxide.

Peroxide is een veel voorkomend ingrediënt in veel tandbleekmiddelen en werkt door af te breken in zuurstof en water, die op hun beurt het oppervlak van de tanden oxideren, waardoor vlekken en verkleuringen worden verwijderd. Maar peroxide kan een aantal negatieve bijwerkingen veroorzaken, zoals gevoeligheid, beschadiging van het tandglazuur, irritatie van het tandvlees en terugkerende vlekken.

Aan de andere kant is PAP een uniek ingrediënt dat ook een oxidatiemiddel is, maar het werkt anders dan peroxide. Het dringt niet zo diep in het glazuur door als peroxide en brengt daarom geen schade toe aan de tandstructuur. PAP breekt de moleculen af die de gele kleur op het tandoppervlak veroorzaken en met de kleinere moleculen worden de tanden lichter en witter van kleur. Bovendien is PAP zacht voor het tandglazuur en veroorzaakt het geen gevoeligheid zoals peroxide.

Kortom, PAP wordt beschouwd als een veiligere optie dan peroxide als het gaat om het bleken van tanden. Het heeft minder kans op negatieve bijwerkingen en is over het algemeen vriendelijker voor tanden en tandvlees. 

De ingrediënten op een rijtje

De hoofd ingrediënten:

Luxury White - Tanden Bleken - Whitening Pen
Phthalimidoperoxycaproicacid (PAP)

Een wetenschappelijk bewezen ingrediënt voor het bleken van tanden dat een veilig alternatief is voor peroxide. PAP heeft geen negatieve bijwerkingen tijdens de oxidatie van tandvlekken, waardoor het effectief witter wordt zonder pijn of gevoeligheid.

Luxury White - Tanden Bleken - Whitening Pen
Hydroxyapatiet (HAp)
Hydroxyapatiet is het hoofdbestanddeel van tanden. De PAP+ formule bevat een nanosynthetische versie van Hydroxyapatite, dit helpt bij de remineralisatie van het tandglazuur.
Luxury White - Tanden Bleken - Whitening Pen
Potassium Hydroxide

Een krachtig desensibiliserend middel dat al bestaande gevoeligheid helpt verlichten. Het dringt door tot in de tand en door de zachte laag dentine om de zenuwen duurzaam te beschermen tegen pijn en gevoeligheid.

Products used

Meest VerkochtSave! 29%
Whitening Pen PAP
Save! 23%
Mondspreider - Mond Opener - Wangen Spreider - Wangen Opener - Tanden Bleken Thuis - Tanden Bleek Accesoire - Luxury White